luftfuktighet+fransar

Under hösten & våren är det många kunder som reagerar på att deras fransar håller sämre än vanligt. En kund som under sommaren fyllt på var 4:de vecka behöver plötsligt fylla på var annan vecka.

Detta beror delvis på att vi släpper mer hår på hösten & våren då vi "byter päls", detta är helt naturligt och kan påverka oss olika. Den varierande luftfuktigheten kan också vara en påverkande faktor.

Det är så att limmet din frasstylist arbetar med är en härdplast och den är beroende av vad lufktfuktigheten ligger på när vi sätter fransar på våra kunder. Den fungerar bäst vid 40-60% luftfuktighet och har då bäst förutsättningar. Men den är faktiskt också beroende av luftfuktigheten under sin "bärtid" på dig som kund.

Det är känt bland nagelstylister att gelén/akrylen släpper lättare från nageln på vintern pga att nageln blir torrare och detta gör att härdplasten kan spricka, samma sak händer med fransarna vid låg luftfuktighet. Det är inte den generella luftfuktighetssänkningen som förstör, utan det är de snabba väderväxlingarna under dessa årstider. På sommaren är det ofta ingen större skillnad mellan luftfuktigheten ute och inne,  men på hösten/våren och framförallt vintern kan det ju vara över 40% inne och sen när man går ut kan den vara nere 3%. Denna växling kan alltså göra att härdplasten spricker och ge fransarna en sämre hållbarhet. Därför kan det krävas tätare återbesök under dessa årstider för att er förlängning ska hålla sig snygg!

Så passa på att boka dina återbesök under hösten hos oss på salongen redan nu, när vi faktiskt har 20% på alla våra återbesök (även nytt set). Ange koden"Blackfriday17" när du bokar! Koden gäller fram till 31/12

Kommentera gärna: