Fransarnas växtfaser

Övre ögonlocket har generellt 90 till 150 ögonfransar per öga. En ögonfrans genomgår en tredelad tillväxtcykel.

Anagen (tillväxt fas)
Endast 40% av de övre fransarna befinner sig i den aktiva tillväxtfasen vid vilken tidpunkt som helst. Denna fas varar mellan 30 - 45 dagar eller 4 till 6 veckor. Varje enskild frans kommer att växa till en specifik längd och sedan sluta växa (några ögonfransar kan fortsätta att växa under hela 45 dagarna, medan andra kan sluta vid 30)

Catagen (övergångsfas)
Under denna fas slutar fransen växa och follikeln (hårsäcken) krymper. Denna fas varar 2-3 veckor. Om en frans faller ut tidigt eller plockas ut under denna fas kommer det inte att växa ut någon ny frans direkt eftersom follikeln behöver slutföra catagenfasen innan den kan gå vidare till nästa.

Telogen (vilo fas)
Telogenfasen är en 100 dagars eller 3 månaders viloperiod innan ögonfransen faller ut och en ny börjar växa på dess plats. Eftersom varje enskild frans befinner sig i olika faser av tillväxtcykeln är det normalt att några ögonfransar faller ut varje dag. 

Vi rekommenderar att du fyller på fransarna efter 2-4 veckor för att hålla dina fransar vackra.
Om du är osäker på när du bör komma för påfylling - FRÅGA DIN FRANSSTYLIST!
Vi kommer att överväga dina fransars tillväxt, livsstil och eftervård och rekommendera en optimal intervall.

Även om dina fransar fortfarande kan se okej ut och att det inte är dags för en påfyllning än, så är det tyvärr oftast inte så. Du kan ha bra hållbarhet men fransar som vuxit ut måste tas bort och nya sätts dit. Om du har 50% av fransar kvarvarande, tänk att 10% av dessa måste vi ta bort vid påfyllningen. Om du väntar för länge mellan dina påfyllningar kan det leda till att fransarna växer ut för långt, väger ner dina naturliga fransar som kan orsaka att den naturliga fransen skadas.

Det är normalt att man förlorar några syntetfransar varje dag på grund av tillväxtcykeln. Vissa fransar kan lossna utan en naturlig frans på grund av livsstil (sova på fransarna, peta på fransarna med smutsiga fingrar, medicinering) dålig hygien och dålig eftervård. Sanningen är hållbarheten för din förlängning är mångfacetterad och väldigt varierande från person till person.

Kommentera gärna: