Rena fransar är fina fransar

Låt oss prata lite om rengöring vid fransförlängning. Många av våra kunder blir förvånade när vi talar om hur viktigt det är att rengöra fransarna och hur noga det är att använda sig utav anpassade produkter.

Vi rekomenderar att man investerar i en speciell rengöring som är utvecklad för att kunna användas när man har fransförlängning. I många rengöringsprodukter/
sminkborttagningar som finns på marknaden innehåller de ofta ett ämne som kallas propylene glykogen. Detta är ett mjukgörande ämne som kan lösa upp limmet vi använder oss utav. Detta resulterar i att syntetfransarna kan lossna från din naturliga frans och detta gör att du som kund behöver lägga mer tid och pengar på att gå till din fransstylist än vad som är nödvändigt.

Propylene glykogen finns också i många make up- produkter, bla i mascara, flytande eye-liner och i foundation. Det är därför otroligt viktigt att man varje dag tvättar rent sina fransar, för det samlas otroligt mycket sminkrester, smuts, olja från huden och hudavlagringar mellan huden och syntetfransens bas. Detta kan också göra att syntetfransen släpper i förtid, då den nöts bort att smutsen som samlas. I värsta fall kan bristande hygien leda till att du utvecklar en svampinfektion som kallas för blefarit.

Blefarit är en inflammation i ögonlockskanterna. Symptomen för blefarit är att ögonlockskanterna blir rodnade och svullna. Det kan finnas fjällande hudavlagningar i fransranden. Ibland kan ögats bindhinna bli inflammerad (konjunktivit), då blir även ögonvitan röd och ögat rinner mer. Blefarit är ofta långdraget och återkommande.

Vänster ✖
En syntetfrans som blivit förstörd av smuts
Kunden rengör inte fransarna
Använder mascara & eyeliner
Syntetfransarna faller av inom 1-2 veckor pga smuts som byggs upp omkring limmet.

Höger ✔
En skinande ren syntetiska
Kunden rengör sina fransar dagligen
Förlängningen håller i 3+ veckor

Kommentera gärna: