Fransar & "Fransar"

Vill poängtera ännu en gång hur viktigt det är att man väljer sin fransstylist med stor omsorg. Tyvärr så finns det massor av oseriösa fransstylister och utbildningar idag. Många tar inte detta yrke på allvar och förstår inte vilka konsekvenser det kan bli om stylisten inte är utbildad på korrekt sätt.

Igår fick vår fransstylist Sara ta emot två kunder akut för en borttagning då de upplevde smärta, irritation i slemhinnorna och på huden kring förlängningen. Väl på plats kunde vi snabbt         ✖FRANSARNA ÄR EJ GJORDA HOS OSS
konstantera att förutom att fransarna ej var
separerade, så låg dem lim på huden och i fransraden och fransar satt tom klistrade på kundernas hud! En borttagning tar vanligtvis 15-20 minuter, men det tog Sara närmare 3 timmar att få bort fransarna på dessa kunder och äen efter den tiden så fanns det fortfarande limrester kvar på huden i fransraden som omöjligt kunde tas bort utan att skada kundernas egna fransar. Kunderna berättade även att behandlingen tog en timme (30 minuter per kund), för Sara som jobbat med fransar i 2 år så tar det i snitt två timmar att utföra en klassisk förlängning.

Det finns några enkla saker du som kund kan göra när du ska välja en fransstylist:
- Fråga vart stylisten gått sin utbildning och kolla upp utbildningen.
- Be om bilder på förlängningar stylisten gjort och gå på magkänslan, ser fransarna bra ut?
- Be stylisten visa hur de jobbar, detta ger dig en bild av vad du kan förvänta dig under behandlingen.
- Fråga om stylisten gått en härdplastutbildning. Enligt svensk lag så måste alla som arbetar med härdplaster gå en utbildning för att veta hur härdplasten fungerar och reagerar i olika situationer. Be gärna stylisten visa upp diplom/certifikat som visar när och vart de gått sin utbildning.
- Fråga hur lång tid behandlingen beräknas ta. Snabbt är tyvärr inte alltid bra. En klassisk förlängning tar ca 1.45 - 2.15 timmar att utföra och då är det inklusive tvätt och separering.
- Tänk också på att en seriös stylist inte har något att dälja för dig som kund. Vi visar gärna upp våra diplom och berättar gärna om hur vi arbetar och pratar gärna om behandlingen med dig som kund.

Är ni sugna på en fransförlängning eller har frågor kring våra behandlingar så tveka inte att besöka salongen eller ring till oss och prata med våra stylister Sara och Linn!

Kommentera gärna: