#Skönhetsmyter nr.1

Skönhetsmyter är ett nytt inslag på salongen och under dessa inlägg delar vi med oss utav de vanligaste myterna som finns i branschen. Det finns myter kring allt från hår, naglar, fransar och det är dags att släcka dessa myter!

Skönhetsmyt nummer 1:
Naglar är vad vi kallar de hårda utväxter av keratin som återfinns längst ut på våra fingrar. Nageln består utav döda celler från nagelroten som förhornats och naglarna finns främst till för att skydda den mjuka fingertoppen. En vanlig myt är att naglarna behöver vila från konstmaterial och att de behöver "andas". Naglar har inga lungor! Naglarna, precis som resten av din kropp, får allt de behöver via blodet. Blodet levererar all näring till nagelroten där nageln bildas. Så detta gör att du faktiskt kan bära konstmaterial under en obegränsad tid!

Kommentera gärna: