Cellox 20

Cellox-teknologin – en smärtfri utveckling
Cellox 20 har en kontrollerad puls som byggs upp blixtsnabbt till en säker nivå som bibehålls under en längre tid (se bild). När de skadliga pulstopparna elimineras blir behandlingen både säker & smärtfri. I kombination med ett termo-elektriskt kylsystem minskar risken för smärta även hos känsliga personer samt att risken för skador i princip försvinner även på mörkare hud. Behandlingen med Cellox utförs även endast på en tredjedel av tiden jämfört med traditionell IPL eftersom man har större kontaktyta mot huden hela tiden. 
Cellox 20 tillverkas i Sverige och varje enhet testas och CE-märks av svenska specialister.

Mörkare hudtyper
Eftersom Cellox 20 använder en betydligt lägre styrka än traditionell IPL minimerar man risken för pigmentförändringar och brännskador, samtidigt som man uppnår bättre resultat. Cellox 20 kan användas även på mörkare hudtyper (upp till hudtyp 6). 

hårborttagning

kärlreducering

Innan behandlingen påbörjas rengörs huden och det appliceras gelé på området som ska behandlas. Prisman på Cellox 20 -handtaget läggs mot huden med ett lätt tryck. När pulsen kommer upplevs det som en snärt mot huden.

IPL ljuset ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i i den aktiva växtfasen (den anagena fasen). Vid ca 70 grader förstörs proteinet i hårsäckarna vilket förhindrar återväxt av hårstråt. Efter tre behandlingar har som regel 70 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 90-95 %. Individuella variationer förekommer.

Några dagar efter behandlingen börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av och efter ca 3 veckor är dessa hårstrån borta. Eftersom allt hår i det behandlade området kanske inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det kan behövas 5-8 behandlingar.

Vanligtvis görs behandlingarna med ca. 8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som inte ödelagts under behandlingen ska hinna växa ut. Då det är pigmentet i hårstrået som absorberar ljusets energi lämpar sig behandlingen allra bäst för svarta eller bruna hår. Genom kombinationen E-light (IPL och RF, radiofrekvens) kan vi även komma åt ljusa strån, förutsättningen att de är terminala strån (grova). Ingen effekt kan förväntas på tunna (vellus) strån. Vita, röda eller gråa strån kan ej behandlas.

IPL-ljuset absorberar det röda pigmentet i blodkärlet. Det som sker är att värme bildas som gör att blodet koagulerar. Kärlet drar ihop sig.

Bäst fungerar kärlreducering i ansiktet. På benen kan man behandla kärl som är tunna, dvs mindre än 0,5mm i diameter. För kärl med större diameter krävs det injektionsbehandling.

Att behandla ett fåtal kärl tar mindre än en minut. 2-3 behandlingar med 3-4 veckors intervall brukar räcka, men det är mycket individuellt. Det beror på storlek, utbredning och djup på kärlet.

Vid kärlreducering kan det uppstå en rodnad runt området som behandlats. Ibland drar kärlet ihop sig på en gång, men i de flesta fall märker man skillnaden efter 2:a behandlingen. Det beror på storleken på kärlet. I enstaka fall kan det uppstå små blåsor, som försvinner inom en vecka.

hudföryngring

PIGMENTFLÄCKAR/ÅLDERSFLÄCKAR

Det finns många olika metoder, namn och begrepp för hudföryngring eller huduppstramning. Givetvis är begreppet väldigt individuellt, det vanligaste är att att reducera rynkor eller få en slätare och mindre porer i huden samt mindre slapp hud.

Rynkor i huden uppstår med åren på oss människor, det beror på att vår kollagen- och elastinproduktion minskar i takt med vårt åldrande. Kollagenets funktion är att hålla ihop strukturen i huden medan elastinet behåller vår elasticitet. 

Pigmentfläckar är mycket vanligt och framträder i regel i 30-årsåldern. De vanligaste orsakerna är solexponering, hormonförändringar (t.ex vid graviditet) och hudens naturliga åldrande. Pigmenteringar uppstår när melaninet inte längre sprids jämnt i huden utan klumpar sig och framträder som mörkare fläckar.

Huden runt pigmentfläcken rengörs och man applicerar en svalkande gelé runt pigmentet. Kristallen på IPL-handtaget har genom gelén full kontakt med huden. När pulsen skjuts upplever man som en liten snärt mot huden. Flera pulser slussas ned i huden tills dess att pigmentet mörknat.

IPL-ljuset söker sig till melaninet i huden och ödelägger pigmentet i de celler som har en överdriven melaninmängd. Pigmentet försvinner genom att pigmentet koagulerar.
Efter en pigmentreducering ser man hur pigmenteringarna blir mörkare och inom ett par dagar kryper pigmentet upp mot hudytan som små svarta korn som successivt trillar av huden. Inom 5-10 dagar har pigmenteringarna försvunnit och bleknat betydligt.

priser

Hårborttagning

Överläpp                                                       280:-
Överläpp & haka                                        600:-
Ansikte
(över bryn, polisonger, haka)                995:-

Armar                                                             799:-
Händer                                                          280:-
Armhålor                                                      600:-
Bröst & mage                                            1650:-
Magsträng                                                    280:-
Rygg                                                             1250:-

Bikinilinje                                                     650:-
Brasiliansk (ej slemhinnor)                    600:-
Halva ben                                                     850:-
Hela ben                                                     1500:-
Fötter                                                             270:-
Enstaka strån                                         fr. 150:-
Helkropp (ej slemhinnor)                    6995:-
Hela ben+brasiliansk                            2295:-
(ingår även magsträng och armhålor)

Skin Rejuvenation (hudföryngring)

Ansikte                                                           895:-
Ansikte & hals                                           1095:-
Ansikte, hals & dekolletage                 1295:-
Handryggen                                                280:-

Kärl , acne & pigment

Enstaka kärl, acne & pigment               280:-
Kinder                                                            595:-
Kinder & haka                                             895:-
Ansikte (hela)                                            1295:-
Handrygg                                                     395:-
Dekolletage                                                 995:-