Vaxning

Priser

Vaxning är ett skonsamt sätt att ta bort hår från olika ställen på kroppen och ger ett långvarit resultat till skillnad från rakning. Vid vaxning dras håren upp med roten och håret som växer ut är finare och tunnare än vid rakning då man redan efter några dagar upplever en hård stubb.
 

.

 

Ögonbryn                                                 180:-
Överläpp                                                  180:-
Rygg/bringa                                            395:-
Armar                                                         250:-
Armhålor                                                  195:-
Halva ben                                                 400:-
Hela ben                                                   550:-
Brasiliansk (intimvax)                          650:-

att tänka på före/under vaxning:

Det är viktigt att håret inte är kortare än 0,5 cm, är det kortare kan det vara svårt att få upp strået då vaxet inte får ordentligt med fäste.
Spara ut håret innan din vaxning, hur lång tid det tar beror på din hårväxt, men generellt behövs 3 veckor.
Området du vill vaxa ska vara rengjort och fritt från olja/lotion så duscha gärna innan behandling och smörj ej in området innan. Är huden insmord kan den bli för mjuk och följsam och kan därför följa med vaxet.

att tänka på efter vaxning:

Träna, duscha eller bada bastu i 24 timmar efter behandling. Eftersom hårsäcken är öppen så kan saltet från svett, vatten eller värme från en bastu irritera huden och kan leda till infektioner.
Bada ej i klorerat vatten i minst 24 timmar efter en vaxning.
Undvik parfymerade produkter på det vaxade området i minst 48 timmar.
Fingra inte på det vaxade området. Huden är känslig eftersom hårsäckarna är öppna och det samlas mycket smuts och bakterier på våra händer.
3-4 dagar efter din vaxning är det bra att använda skrubbhandskar/body scrub för att förhindra inåtväxande hår.

Intimaxning (Brasiliansk

Vid en intimvaxning använder vi oss av ett varmvax, det är hårdare än det vanliga vaxet då det innehåller en större mängd bivax. Varmvaxet är skonsammare mot huden och passar därför för känsliga delar så som armhåla och de intima delarna. Detta vaxet appliceras varmt (inte brännande) på huden, stelnar och dras sedan bort i form av en vaxkaka.

Vid en intimvaxning tas allt hår bort i underlivet efter tycke och smak, man kan välja att lämna vissa delar men det populäraste är att man väljer att ta bort allt.

Gör ej en intimvaxning om du:

- Har en infektion i underlivet orsakat av svamp, virus eller bakterier
- Om du har sår, sprickor eller blåsor i underlivet.
- Efter förlossning, du måste vara helt läkt innan du kan vaxa dig.
- Om du har mens går det bra att vaxa sig, så länge du använder tampong.

Gör det ont att vaxa sig?

Att göra en vaxning gör generellt sätt inte ont, men första gången brukar en del kunna känna ett visst obehag. Men smärtan går snabbt över och blir mindre och mindre ju oftare du vaxar dig. Vid första behandlingen är håret väldigt grovt och då gör det såklart ondare att dra upp det från hårsäcken, men vaxningen gör håret mjukare och tunnare vilket gör att proceduren blir mindre smärtsam om du vaxar dig regelbundet och undviker rakning.

Ett bra resultat är när det behandlade området är hårfritt i upp till fyra veckor, men detta tar några behandlingar att uppnå då håret hela tiden växer i olika stadier. Vi rekomenderar återbesök efter ca 4 veckor för bästa resultat.