Vi vill önska alla våra fantastiska kunder en god jul & ett gott nytt år!

Under jul & nyår kommer salongen vara stängd vissa datum och därför kommer svarstider på mejl, telefon, instagram & facebook dröja lite längre än vanligt.

Dessa datum kommer salongen vara stängd:

22/12 - 26/12 - Stängt
30/12 - 2/1 - Stängt

Läs hela inlägget »
Vi vill uppmärksamma alla kunder om att Hagagatan är avstängd för trafik om man kommer från Hertig Karlsallé 29/11-30/11. De lägger ny asfalt precis utanför salongen och detta innebär att även parkeringsplatserna utanför oss är avstängda. Det finns parkeringsplatser längre ner på Hagagatan samt på Folkungagatan som bara ligger ett stenkast från salongen.
Läs hela inlägget »

Vi vill passa på att uppmärksamma vår franstjänst tillfix och vad tjänsten är.

Tillfix är perfekt om du behöver fixa till någon lucka i dina fransar, dvs fungerar
inte tillfix som en påfyllning.

Exempel på hur en lucka kan se ut ---->

Behandlingen är 60 min lång och under denna tid tvättas fransarna (om du inte gjort detta innan) vi skalar av någon enstaka frans om det behövs och sedan fyller vi upp luckorna.

Eftersom denna behandling endast är 60 min lång kan den ENDAST bokas in inom 14 dagar från ditt senaste besök, är det mer än 14 dagar ska påfyllning bokas in, detta för att efter 14 dagar behöver vi skala av många fler fransar och byta ut dessa och det hinner vi inte på 60 min.

Vi har även valt att göra så att det är endast våra befintliga kunder som kan boka denna behandling, är du ny kund och har fransar från annan salong bokas en påfyllning eller ett nytt set.

Läs hela inlägget »

Vi får många frågor kring parkeringsplatserna utanför och runt salongen. Vi har parkeringsplatser precis utanför salongen längs med Hagagatan och där får man stå 3 timmar (avgift 8-18)
Det går självklart att parkera på folkkungagatan och längre bort på Hagagatan också!

Perioden 1 Maj - 31 Oktober är det parkeringsförbud udda veckor på onsdagar 9-13 på dessa platser.

Perioden 1 November - 30 April är det parkeringsförbud alla onsdagar 00-06, men detta påverkar ej er som kunder då våra generella öppettider är 10-18!

Parkeringsautomat hittar ni i korsningenHagagatan/folkungagatan på samma sida som salongen ligger på. Du kan välja att betala med kort, kontant eller med mobilen.

Vill du betala med mobilen kan du enkelt ladda ner appen EasyPark, registrerar din bil med registreringsnummer väljer Grön Zon eller områdeskod 1601 och startar sedan din parkering. Med appen betalar du endast för den faktiskt nyttjade tiden!

Läs hela inlägget »

Nu kliver vi in i årets mörkaste månad och många utav er hör av er gällande frågor om friskvårds kuponger och om vi tar emot desssa.. SJÄLVKLART kan ni nyttja dessa hos oss, men endast för behandlingar som räknas som friskvård.

Det är enligt skatteverkets regler inte tillåtet att använda friskvårdsbidraget till skönhetsbehandlingar.

Därför kan ni inte använda friskvårdskuponger som betalningsmetod om ni bokar:
- Klippning & färgbehandlingar
- Naglar, spraytan & fransar
- Ansiktsbehandlingar
- Tandblekning
- Hårborttagning & estetiska behandlingar

Du kan däremot boka en FANTASTISK massage hos vår duktiga massör Jasmina!
Hon erbjuder allt från Klassisk massage, regndroppsmassage till aromamassage. Gå in och läs om vad hon erbjuder under fliken Massage som du hittar längst upp i vår meny eller ring direkt till salongen på 019- 27 47 77.

Information direkt från www.friskvardsportalen.se:

Kan jag använda friskvårdsbidraget till skönhetsbehandlingar på ett SPA?
Nej, det är inte tillåtet.

Skatteverket regler för skattefri motion och friskvård godkänner inte SPA, ansiktsbehandling, hudvård och liknande skönhetsbehandlingar.

Det är dock vanligt att SPA erbjuder massagebehandlingar. Massage är en godkänd aktivitet.

I begreppet kontorsmassage ryms enligt Skatteverkets uppfattning behandlingar som är avstressande, eller som syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet i exempelvis axlar, armar, nacke eller rygg som kan uppkomma i samband med ensidigt arbete.

Förutom vanlig kroppsmassage kan det t.ex. vara rosenterapi, akupressur, kinesiologi, zonterapi och floating rest.

Även enklare slag av fotvård eller fotmassage kan ses som friskvård.

Läs hela inlägget »

Vi på salongen vill passa på att uppmärksamma er om parkerinsförbudet som började gälla 1/5. Varannan vecka på onsdagar är det parkeringsförbud mellan kl 9-13 på platserna utanför salongen.

Och  från och man 18/6 kommer man även behöva betala för att stå parkerad på dessa platser mellan kl 8-18 på vardagar.

Vill ni läsa mer om detta så hänvisar vi till kommunens hemsida https://www.orebro.se/bygga-bo--trafik/trafik--gator/parkering.html

Läs hela inlägget »

Våren är på väg och i och med detta kommer vi även in i en period där vi tappar mer hår. Precis som att djuren fäller sin vinterpäls gör även vi detta och detta kommer påverka allt hår på kroppen, inklusive fransarna och har man fransförlängning kan man märka av detta på flera sätt.

Under denna tid kan du märka att du:
Tappar fransar fortare och att det kan ta längre tid innan nya växer ut, du kan behöva fylla på dina fransar oftare och du kan uppleva att resultatet inte blir lika fylligt.

Men oroa dig inte! Denna period varar i ca 6 veckor innan fransarna återgår till det normala. Är du orolig eller har frågor kring detta kan du höra av dig till Sara och Linn på salongen ❤️

Läs hela inlägget »

Skönhetsmyter är ett nytt inslag på salongen och under dessa inlägg delar vi med oss utav de vanligaste myterna som finns i branschen. Det finns myter kring allt från hår, naglar, fransar och det är dags att släcka dessa myter!

Skönhetsmyt nummer 1:
Naglar är vad vi kallar de hårda utväxter av keratin som återfinns längst ut på våra fingrar. Nageln består utav döda celler från nagelroten som förhornats och naglarna finns främst till för att skydda den mjuka fingertoppen. En vanlig myt är att naglarna behöver vila från konstmaterial och att de behöver "andas". Naglar har inga lungor! Naglarna, precis som resten av din kropp, får allt de behöver via blodet. Blodet levererar all näring till nagelroten där nageln bildas. Så detta gör att du faktiskt kan bära konstmaterial under en obegränsad tid!

Läs hela inlägget »

Vill poängtera ännu en gång hur viktigt det är att man väljer sin fransstylist med stor omsorg. Tyvärr så finns det massor av oseriösa fransstylister och utbildningar idag. Många tar inte detta yrke på allvar och förstår inte vilka konsekvenser det kan bli om stylisten inte är utbildad på korrekt sätt.

Igår fick vår fransstylist Sara ta emot två kunder akut för en borttagning då de upplevde smärta, irritation i slemhinnorna och på huden kring förlängningen. Väl på plats kunde vi snabbt         ✖FRANSARNA ÄR EJ GJORDA HOS OSS
konstantera att förutom att fransarna ej var
separerade, så låg dem lim på huden och i fransraden och fransar satt tom klistrade på kundernas hud! En borttagning tar vanligtvis 15-20 minuter, men det tog Sara närmare 3 timmar att få bort fransarna på dessa kunder och äen efter den tiden så fanns det fortfarande limrester kvar på huden i fransraden som omöjligt kunde tas bort utan att skada kundernas egna fransar. Kunderna berättade även att behandlingen tog en timme (30 minuter per kund), för Sara som jobbat med fransar i 2 år så tar det i snitt två timmar att utföra en klassisk förlängning.

Det finns några enkla saker du som kund kan göra när du ska välja en fransstylist:
- Fråga vart stylisten gått sin utbildning och kolla upp utbildningen.
- Be om bilder på förlängningar stylisten gjort och gå på magkänslan, ser fransarna bra ut?
- Be stylisten visa hur de jobbar, detta ger dig en bild av vad du kan förvänta dig under behandlingen.
- Fråga om stylisten gått en härdplastutbildning. Enligt svensk lag så måste alla som arbetar med härdplaster gå en utbildning för att veta hur härdplasten fungerar och reagerar i olika situationer. Be gärna stylisten visa upp diplom/certifikat som visar när och vart de gått sin utbildning.
- Fråga hur lång tid behandlingen beräknas ta. Snabbt är tyvärr inte alltid bra. En klassisk förlängning tar ca 1.45 - 2.15 timmar att utföra och då är det inklusive tvätt och separering.
- Tänk också på att en seriös stylist inte har något att dälja för dig som kund. Vi visar gärna upp våra diplom och berättar gärna om hur vi arbetar och pratar gärna om behandlingen med dig som kund.

Är ni sugna på en fransförlängning eller har frågor kring våra behandlingar så tveka inte att besöka salongen eller ring till oss och prata med våra stylister Sara och Linn!

Läs hela inlägget »

Låt oss prata lite om rengöring vid fransförlängning. Många av våra kunder blir förvånade när vi talar om hur viktigt det är att rengöra fransarna och hur noga det är att använda sig utav anpassade produkter.

Vi rekomenderar att man investerar i en speciell rengöring som är utvecklad för att kunna användas när man har fransförlängning. I många rengöringsprodukter/
sminkborttagningar som finns på marknaden innehåller de ofta ett ämne som kallas propylene glykogen. Detta är ett mjukgörande ämne som kan lösa upp limmet vi använder oss utav. Detta resulterar i att syntetfransarna kan lossna från din naturliga frans och detta gör att du som kund behöver lägga mer tid och pengar på att gå till din fransstylist än vad som är nödvändigt.

Propylene glykogen finns också i många make up- produkter, bla i mascara, flytande eye-liner och i foundation. Det är därför otroligt viktigt att man varje dag tvättar rent sina fransar, för det samlas otroligt mycket sminkrester, smuts, olja från huden och hudavlagringar mellan huden och syntetfransens bas. Detta kan också göra att syntetfransen släpper i förtid, då den nöts bort att smutsen som samlas. I värsta fall kan bristande hygien leda till att du utvecklar en svampinfektion som kallas för blefarit.

Blefarit är en inflammation i ögonlockskanterna. Symptomen för blefarit är att ögonlockskanterna blir rodnade och svullna. Det kan finnas fjällande hudavlagningar i fransranden. Ibland kan ögats bindhinna bli inflammerad (konjunktivit), då blir även ögonvitan röd och ögat rinner mer. Blefarit är ofta långdraget och återkommande.

Vänster ✖
En syntetfrans som blivit förstörd av smuts
Kunden rengör inte fransarna
Använder mascara & eyeliner
Syntetfransarna faller av inom 1-2 veckor pga smuts som byggs upp omkring limmet.

Höger ✔
En skinande ren syntetiska
Kunden rengör sina fransar dagligen
Förlängningen håller i 3+ veckor

Läs hela inlägget »